کد اسکی ASCI یک کد استاندارد است که بطور قرار دادی برای به نمایش در آوردن حروف ( کاراکتر ها ) توسط پردازنده ها ایجاد شد
بدین معنی که هر برنامه نویس اسمبلی موظف است برای پردازنده از این کد ها جهت به نمایش در آوردن حروف استفاده کند ( البته قراردادی است ونه اجباری ).
دلیل بوجود آمدن این استاندارد به قرار زیر است :
زمانیکه پردازنده های اولیه به میدان آمدند چیزی نگذشت که احساس شد باید یک استاندار محکمی بوجود بیاید تا توسط آن تمامی سیستم های طراحی شده با یک زبان واحد که حروف آنرا اعداد هگز تشکیل میدادند حروف لاتین را به نمایش در بیاورند ( در این زبان از اعداد هگز استفاده میشود و بجای صفر تا ۹ از صفر تا ۱۵ یعنی ۱۶ واحدی میباشد ) . بدین معنی که اگر فرضا پردازنده مرکزی ( مثلا همین سی پی یو خودمان ) به پردازنده مدار واسط ( مثلا پردازنده کارت گرافیک ) عدد هگز ۴۱ را داد آن نیز این عدد را به حرف A تبدیل کند و یا اگر عدد ۶۱ هگز را نشان داد آنرا به a نما یش دهد . و برعکس اگر صفحه کلیدی را ساختند و خواستند که با فشردن یک دکمه حرف A از آن خارج شود پردازنده مدار واسط که درون صفحه کلید است باید کد هگز ۴۱ را به سی پی یو مرکزی ارسال کند .
طراحان و برنامه نویسان سخت افزاری برای ساختن یک سیستم پردازنده برای صفحه کلید یک بایت را در نظر میگرفتند و یک خط از این یک بایت هم متعلق به خطا گیر بود . که اگر بین راه نویزی روی آن قرار گرفت شناسایی شده و اصلاح شود پس عملا ۱۲۸ حالت ممکن برای ایجاد حروف در سیستم پردازنده بکار گرفته میشود . ( البته لازم به ذکر است این مطالب مربوط به پردازنده های اولیه است ولی این قضیه تا زمانی که داس بر سر کار بود همچنان کماکان رعایت میشد . )